Knutsel kampioen

Louise heeft de teken -en knutselmicrobe goed te pakken. Kleurboeken,  notitieboekjes, papieren, balpennen, kleurtjes, wasco’s, stickers, plakband… Met alles wat onze kleine Picasso in haar handjes krijgt begint ze volop te experimenteren. Haar tekendoos is ondertussen een van haar meest geliefde stukken speelgoed.

Ik vind het als crea -en kleuterjuf zo leuk dat Louise net als ik ook graag creatief bezig is, daarom heb ik meteen werk gemaakt van een tekendoos. Om het voor Louise wat overzichtelijk te houden heb ik een simpele Ikea Glis doos gevuld met enkele stickers, washi tape en kleurpotloden. Deze doos zit in een bak met gekleurd A4 papier, wit A3 papier en een kleurboek. Zoals je kan zien is het materiaal momenteel nog heel basic omdat peutertjes nu eenmaal nog niet de behoefte hebben om uit tientallen materialen te kiezen (en ik het me gewoon lekker makkelijk maak qua opruimen). Toch is dit voldoende om Louise lange tijd betrokken bezig te houden.

Omdat Louise niet zo graag stilzit plak ik haar A3 tekenpapier vaak op de keukenwand. Zo kan ze zich volledig uitleven en heeft ze een beter overzicht dan wanneer ze aan tafel zit. Vaak hangen we meerdere papieren naast elkaar zodat ze heel veel plaats heeft om grootmotorisch te werk te gaan. Misschien moet ik er even bijzeggen dat ik niet het soort moeder ben waar alles netjes en proper moet blijven. Ik kan een muur met wat potlood goed verdragen, zeker als het Louise een half uur bezig houdt en ik het in 2 minuutjes terug kan proper maken.

Ik moet wel bekennen dat we hiervoor de handigste kleurtjes in huis hebben: de stabilo Woody’s. Dit zijn voor peutertjes veruit de beste kleurpotloden die ik als mama, crea -en kleuterjuf al ben tegengekomen. Qua kleurintensiteit doet geen enkel ander kleurpotlood het beter, ze zijn heel dik waardoor ze goed in de hand liggen voor peutertjes en ze zijn enorm dekkend zodat ze ook op gekleurd en zwart papier een heel mooi resultaat geven. Je kan ze ook als aquarelpotloden gebruiken. Vaak spuit ik een papier een beetje nat voor Louise begint te tekenen. Louise vindt dit super leuk en het zorgt voor prachtige resultaten!

Als je nog op zoek bent naar een leuk extraatje voor de Sint is dit zeker een goede tip 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s