De aan- en uit-knop

Louise is momenteel een echte peuter. Een zalige periode vol groeiende zelfstandigheid, nieuwsgierigheid, fantasie en woordenschat. Maar de peuterfase heeft één groot nadeel: het eigen willetje.

Hoe fier ik ook mag zijn op Louise haar eigen karaktertje en hoe grappig ik dit met momenten ook mag vinden, dat eigen willetje kan potjandorie toch ook heel erg vervelend zijn en op de meest onmogelijke momenten de kop opsteken. Jep, de verschrikkelijke scène van de lastige peuter in de supermarkt, been there,… Een huilbui omdat ze haar tanden niet mocht poetsen met de luierzalf van Lili, ook meegemaakt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze enorm boos wordt elke keer de kraan (na 5 minuten) toe moet omdat ze handjes wassen en schuim maken zo leuk vindt.

Die aan en uit knop voor een peuter is nog niet uitgevonden zeker? Dat zou anders echt een gat in de markt zijn. Stel je voor! Ik kan wel wat scenario’s voor de geest halen waar we er gretig gebruik van hadden gemaakt.

Die ene keer toen we dachten dat Louise om 22 uur na een weekendje zee wel in slaap zou vallen in de auto zodat wij eens rustig konden babbelen. Nowp,… Ze was niet in slaap te krijgen. Stijn heeft ocharme twee uur mogen/moeten luisteren naar mijn vals kattengejank. En toch blijft hij bij mij, als dat geen echte liefde is,…

Of als we naar de winkel gaan en Louise het zo enorm grappig vind om recht te staan in de kar met uitgestrekte armen om zo alles uit de schabben te slaan. Gelukkig heeft Louise nog mini armen en loop ik lekker rustig in het midden van het gangpad waardoor mevrouw gefrustreerd geraakt omdat ze nergens aan kan. Op zo’n momenten zou het toch super makkelijk zijn om even dat aan en uit knopje te gebruiken zodat ik eens rustig kan winkelen. Nu lijkt het elke keer opnieuw een hindernissenparcours voor gevorderden.

Achja, ik denk dat elke mama en papa zich wel enkele (of tientallen) situaties voor de geest kan halen. Toch blijf ik de peuterperiode zalig vinden. Hoe vermoeiend het soms ook kan zijn, ik ga het later nog missen,…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s