Het moet maar niet zo lekker zijn.

Louise eet graag, en veel,….. Wij gingen natuurlijk nooit die ouders worden die hun peuter zou verwennen met chocomelk of koekjes,… Whoopsie, daar zaten we toch even fout.

Ik ben zelf nogal een zoetebek en Stijn eet ook graag chips en chocolade. Hoe hard we ook ons best doen om zo onopvallend mogelijk te snoepen, Louise staatbij het minste geritsel al aan ons been. Volgens mij heeft ze een geheime ‘stiekem snoepen sensor’.

We weten natuurlijk allemaal dat te veel fristi, chocomelk en koekjes niet echt ideaal zijn voor onze kindjes. Het is de kunst om ze eerst en vooral graag en gezond te leren eten. Dat lukt hier gelukkig heel goed. Louise is verzot op appels, tomaten, komkommer, kiwi, mandarijntjes,… Dus geen gebrek aan fruit en groenten. Maar het zijn die momenten dat ik mezelf niet kan bedwingen om te snoepen, en dat is nogal vaak, die hier moeilijk zijn.

Als ze nog maar ziet dat ik iets in mijn mond stop, staat ze me onmiddellijk met haar grote blauwe kijkers aan te staren. Gevolgd door ‘kowaaa, kowaaa, mama kokowaaa’. In grote mensentaal is dit ‘chocola, chocola, mama chocolaaa’.

‘Nee Louise, mama heeft niets in haar mond. Kijk, het is mijn tong.’

En dan stuntel ik heel overtuigend mijn tong wat heen en weer. Jammer genoeg worden kleine kindjes ook groot en kunnen we ze niets meer wijsmaken,… Mevrouw weet goed genoeg dat ik haar wat aan het wijsmaken ben en blijft dus aan mijn been plakken.

Dan maar een heel klein stukje chocolade voor Louise. Gevolgd door nog een aantal kleine mini stukjes omdat ze natuurlijk blijft zeuren. Ik kan het ze moeilijk kwalijk nemen want het is ook zo verslavend!

Gelukkig hebben we sinds enkele weken een oplossing gevonden. Eerst en vooral haal ik minder snoep in huis, maar soms heb je toch gewoon zin in zoet. Daarom bakken we nu vaak gezonde koekjes. Zonder suiker of boter, gewoon met fruit, noten en havermout. Hier kan je van eten zonder schuldgevoel en ik vind het ook niet zo erg als Louise dit tussendoor eet. Win-win!

Als je alles in huis hebt zijn ze binnen de 5 minuten klaar, maar Louise ‘helpt’ altijd dus maak er maar 15 minuten van. Geen keukenprinsesgedoe dus, gewoon snel en easy!

Ps: ook meteen een ideale oplossing voor bruine bananen 😊

Havermoutkoekjes

– Bananen (rijpe)3

– Havervlok150a g

– Notenmengeling (grofgehakt)60 g

– Kokos (gemalen) 70 g

– Rozijnen (gedroogde blauwe bessen, cranberry’s…)60 g

– Kokosvet 30 g

Ik plet eerst de bananen en gooi daarna de rest bij in de kom. Even roeren, alles in een muffinvorm proppen (of in ronde balletjes/schijfjes op een bakpapier leggen) en dan 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Veel bak -en snoepplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s