5 leuke & eenvoudige Paasactiviteiten

Het is paasvakantie! Jipie! Er is ondertussen al bijna één week verstreken dus we hebben er nog één te gaan. Tijd genoeg voor deze vijf leuke Paasactiviteiten.

Paasmandje maken
Bij Pasen horen Paasmandjes. Je kan ze natuurlijk gewoon kopen in de winkel maar het is nog veel leuker om ze zelf te maken. Het is niet enkel heel makkelijk, het is ook een activiteit waar peuters of kleuters zich in kunnen uitleven. Wij hielden het eenvoudig maar beleefden al uren speelplezier aan Louise haar mooie mandje.

Ik drukte 2 kleurplaten van een kip en een haas af en liet Louise hierop los met verf. Louise schilderde nog vele bladeren en zichzelf vol en ondertussen konden haar kunstwerkjes drogen. Eenmaal alles droog was knipte ik de figuurtjes uit. Louise die tegenwoordig alles zelf wilt doen mocht wat knippen in een groen papier dat we gebruiken om de paasmand te versieren. Ik plakte het groene papier a.k.a ‘het gras’ rond een kartonnen doos en plakte de kip en de haas op het ‘gras’. Wij hadden geluk dat er aan onze doos (Louise haar blokkendoos) al een handvat zat. Anders is dit makkelijk te maken met een papieren strook. Louise scheurde nog wat geel papier in kleine stukjes om stro te maken dat we in het mandje stoppen zodat onze eitjes zacht kunnen liggen. Et voilà! Ons Paasmandje is klaar

PS: ik nam een grote doos omdat er natuurlijk heel veel chocolade eitjes in moeten passen 😊

 

Eitjes zoeken
Overal waar je komt verkopen ze nu wel paaseitjes. Ik kocht er bij Action, Hema, Zeeman en Kruidvat (of de kleuterjuffenwinkels 😊). Deze zorgen voor uren speelplezier dus zeker de moeite waard om te kopen. Louise vindt het super om de eitjes te verstoppen en te zoeken. Ik probeer de eitjes dan zo snel mogelijk te verstoppen terwijl Louise ‘telt’ met haar ogen ‘toe’ (lees: een, wee, fier, ses, at, nege, tieeeeen terwijl ze aandachtig kijkt waar ik ze leg met haar handen op haar hoofd in plaats van op haar ogen). Dan stormt ze met haar Paasmandje door de tuin en roept ze heel hard ‘jaaaaaaaaaa’ of ‘joepieeeeeee’ als ze een eitje gevonden heeft en klapt ze heel hard in haar handen en springt ze op en neer zodat de eitjes die ze al gevonden had natuurlijk weer uit het mandje vliegen, … Als Louise alle eitjes gevonden heeft gaat ze ze zelf verstoppen en mag ik komen zoeken. Dan gaat ze rond met haar mandje en verstopt ze de eitjes doorheen de hele tuin (meestal op dezelfde plaatsen waar ik ze eerst verstopt had 😊). Als ze klaar is met verstoppen roept ze ‘mamaaaaa komen soekeeeeee’ en staat ze bij elke verstopplek super enthousiast te springen tot ik de eitjes ‘gevonden’ heb. Mega leuk om te zien en heel leuk om samen te spelen.

Velcro eitjes
Bij Action en Zeeman verkopen ze stukjes zelfklevende velcro. Hier heb ik al zo veel leuke spelletjes mee gemaakt. Ook voor Pasen komt deze velcro goed van pas. Ik maakte een ‘Paaseibord’ dat zowel Lili als Louise fijn vinden om mee te spelen.

Het is heel makkelijk om te maken. Je hebt enkel een stuk karton, velcro en plastieken eitjes nodig. Op het karton kleef je de harde kant van de velcro, op de eitjes de zachte kant (omdat we nog andere spelletjes spelen met de eitjes en da zachte kant net iets aangenamer is om vast te houden). De eitjes kan Louise dan op het bord plakken en ze er weer af trekken om in haar paasmandje te stoppen.

Plakplezier
Dit is echt een aanrader! Bij Kruidvat verkopen ze superleuke raamstickers (online niet meer maar ze liggen nog wel in de winkel). Ik legde ze op een stuk karton en Louise was bijna een uur geconcentreerd bezig met plakken, kijken, er af trekken, opnieuw plakken, …

Wel even een sidenote. Ik liet Louise alles op onze spiegel plakken die ik plat op de grond legde zodat ik de ramen niet helemaal moest poetsen. Natuurlijk ging ze op de spiegel staan en KRAK! Hij zit nu vol met barsten,… Dus, laat je kind voor de veiligheid maar alles op de ramen plakken. Want eerlijk, er staan waarschijnlijk toch al een paar handjes op. Enkele meer of minder zal het verschil wel niet maken zeker. En zo heb je meteen een excuus voor vuile ramen 😊

Deze tip kreeg ik zelf van Lisa Moers, een top mama die ik ken van Instagram.

 

Thematafel

Dit is een beetje beroepsmisvorming, maar wel een topactiviteit! Zeker omdat je waarschijnlijk veel Paasgerief in huis hebt en peutertjes en kleutertjes dit heel leuk vinden om te doen. Je neemt gewoon een doos met een lage rand (deze koop ik altijd bij Action) en stopt daar zo veel mogelijk Paasgerief in zoals: plastieken eitjes, lege ei dozen, kuikentjes, mandjes, snippers geel papier, veertjes, verstopeitjes (super leuk en te koop bij Hema). Je kan het nog leuker maken door er bijvoorbeeld een vergiet en grote soeplepel bij te stoppen voor nog meer speelplezier.

Ik speel steeds even mee in het begin om Louise zo verschillende spelmogelijkheden te tonen. Daarna speelt ze vlot alleen verder en ontdekt ze nog veel meer leuke spelletjes.
– kuikentjes in de verstopeitjes stoppen
– veren in het vergiet prikken
– eitjes vangen met de soeplepel
– dezelfde eitjes bij elkaar zoeken
– sorteren per kleur
– snippers scheuren
– eitjes ‘verstoppen’ onder de mandjes of in de ei dozen
– de eitjes in de ei dozen plaatsen
– nestjes maken door snippers, eitjes en kuikens in de nestjes te stoppen
– …

Dit zijn onze 5 favoriete activiteiten. Heb je zelf nog leuke ideetjes, laat het mij aub weten. De vakantie duurt nog even 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s