Mijn 5 eenvoudige zen momentjes

Ik ben meestal 4 van de 7 dagen thuis met de meisjes. Een echte zaligheid en pure luxe vind ik het zelf. Mijn twee meisjes van dichtbij zien opgroeien en genieten van al de momentjes die we samen beleven. Al moet ik er waarschijnlijk geen tekeningetje bij maken dat het soms ook pittig en vermoeiend is. Soms loop ik als een ware zombie door het huis. Mega wallen door slaapgebrek, dot op mijn hoofd wegens tijdsgebrek en de eerste beste outfit die ik te pakken kon krijgen wegens ‘ik-vind-strijken-leuk-gebrek’.

Hoewel ik mijn hele ‘momlife’ geweldig vind, hou ik er ook af en toe van om even op mezelf te zijn. Daarom las ik af en toe een zen momentje in. Dit zijn mijn 5 ultieme ontspan momenten voor binnenshuis.

1. Een bad

Kraan open, warm water laten lopen, een halve fles badschuim er in, kaarsjes aan en meestal Netflix op de laptop. Dit klinkt nu toch fantastisch! Zeker als ik nadien bijna even zacht ben als de billetjes van Lili en Louise dankzij mijn nieuwe ginger en basil douchecrème van Nivea

2. Netflix en chill

Als ik een serie begin te zien ben ik meestal verloren,… dan ben ik een echte bingewatcher. Dit kan mijn zombie look ook wel verklaren omdat ik meestal één aflevering zie als de meisjes slapen. En dan nog ééntje, om daarna écht de allerlaatste op te zetten. Om dan te blijven kijken tot mijn ogen toevallen en het veel te laat is.

3. Een lekker dessert voor mij alleen

Ik weet niet of dit echt telt als zen moment maar ik kan toch echt genieten van een dessertje, eender wat, dat ik niet hoef te delen als de meisjes in bed liggen. Gewoon lekker alleen voor mezelf. Want als ik in de dag nog maar een poging doe om stiekem een koekje te eten wordt ik steeds verraden door het geritsel van het papiertje. Dan vliegen Louise haar ‘koekjes-papier-frutsel-antennen’ in de lucht en staat ze meteen naast mij.

4. Een goed boek

Ik kan me helemaal verliezen in een goed boek. Zalig om me in bed tussen een berg kussens te leggen en onderuit te zakken met een goed verhaal. Ik vind het dan ook altijd zo jammer als het boek uit is en je weer op zoek moet naar het volgende verhaal. Al mag het soms ook iet ander zijn. Zo las ik onlangs ‘de romantische komedie’, een hilarisch boek van Stephanie Coorevits.

5. Diy projectje

Van zo lang ik me kan herinneren ben ik graag aan het schilderen, knutselen, tekenen,… Als ik even tijd heb vind ik niets leuker dan Pinterest afschuimen naar een leuk DIY project. Meestal maak ik decoratie, spelletjes of prulletjes voor Lili of Louise. Hun kamer hangt er al vol mee. Gelukkig vinden ze alles nog mooi nu ze zo klein zijn en kan ik me blijven uitleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s